Medewerkers 

Els Lenaerts - Lasters Staf - Lavrijsen Karel - Brigitte Ruymaekers - Nico Latorre - Van Eemeren Toon

 

Wat is onze missie ? 

AWEG is een vereniging van enthousiaste amateur-historici. "Amateur" in de beide betekenissen zoals wij die kennen : "niet-professioneel,..." maar ook, en vooral, als "liefhebber, gepassioneerd,...." 

Wij doen graag aan fundamenteel onderzoek naar de geschiedenis van onze gemeente. Vrij van enige politieke, morele of godsdienstige overtuiging en/of invloed, zoeken wij naar wat zich echt heeft afgespeeld zoveel jaren geleden. Een van de weinige basisregels is dat we dit doen met respect voor mekaar en onze medemensen.  Maar vooral dat ons onderzoek steeds gebaseerd is op originele bronnen: aktes, archiefstukken, boeken, enz....  Bronvermelding is voor ons heilig, deze moet duidelijk en correct worden weergegeven. 

Daarna schrijven we onze artikels/publicaties zodat ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. We komen regelmatig samen om over onze passie te praten en de diverse publicaties te bespreken. Zo zijn we overtuigd dat wij u hoogstaande kwaliteit kunnen aanbieden.

Wij brengen ook graag ons Erfgoed onder de aandacht. Door onze kontakten met diverse Erfgoed-instanties en verenigingen, trachten wij regelmatig onze bijdrage te doen. 

Laat ons aub weten wat u vindt van deze site en van de artikels. Alle feedback is welkom en zal ons helpen onze inspanningen te verbeteren. Dit kan via onderstaande blauwe button "contact" (als u liever niet heeft dat anderen uw bericht kunnen zien) of via het formulier "REACTIE PLAATSEN" (als u liever heeft dat anderen wel degelijk uw reactie, en naam kunnen lezen) 

geef ons uw mening aub 

Uw feedback is zeer waardevol voor ons, zo kunnen we leren en verbeteren. Dank bij voorbaat. 

Reactie plaatsen

Reacties

Fran Vosters
4 maanden geleden

Ik alle medewerkers hartelijk proficiat met jullie teksten. Jammer dat er niet zoveel latinisten zijn die een document van +_ 1300 kunnen of willen vertalen. Mij is het alleszins nooit gelukt iemand te vinden dat document wilde vertalen. Nog in Gent noch in Antwerpen.

Rik Dierckx
een jaar geleden

Doe zo voort jongens proficiat het is mooi omdat allemaal te kunnen lezen