Informatie-avond : Genealogie en de website van het Rijksarchief

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 21:02

De heemkunde kring van Reusel, vroeg ons voor hun werkgroep genealogie, of we een avond wilden organiseren rond het gebruik van de website van het Belgische Rijksarchief. Deze site is zeer uitgebreid en bij nader inzicht ook komplex als je er goed gebruik van wilt maken. Er staat ongelooflijk veel informatie op die site, maar hoe geraak je daar?

In Maart heeft Aweg voor een gezelschap van 15 Nederlandse enthousiaste mensen een avondvullende presentatie gegeven. Niet alleen de website van het Rijksarchief kwam aan bod maar ook nog vele andere interessante sites voor onderzoek naar je voorouders rond Arendonk. De deelnemers kregen een hand-out van 45 pagina's mee die ze na de presentatie, zullen kunnen gebruiken als hulpmiddel in hun verdere zoektochten online. De reacties waren zeer positief.

Aweg wil nu deze presentatie herhalen voor andere geïnteresseerden. 

Als u reeds een beetje ervaring hebt met het aanmaken van een stamboom, en u surft al eens naar informatie op het internet, dan kan u aan deze avond deelnemen. We zullen onze zoektocht opdelen in enerzijds het maken van de stamboom zelf : het verzamelen van namen en datum's, en anderzijds het zoeken naar de verhalen over onze voorouders. Toon Van Eemeren zal u aan de hand van voorbeelden en live-demo's laten zien hoe je de website van het Rijksarchief best gebruikt. Maar u krijgt ook nog een tiental andere site's te zien die zeer interessant zijn. 

Praktisch : duurtijd van de avond : 2,5 tot 3 uren - locatie : nog nader te bepalen - deelname : gratis  (uitzondering : de 45 pagina hand-out kunt u aan kostprijs aankopen (+/- 8 Euro), en de drankjes die u nuttigt zult u zelf moeten betalen). Bij voldoende inschrijvingen, zullen we een datum vastleggen die voor iedereen OK is. Dus als u interesse heeft, gebruik dan onderstaand reactie formulier, dit komt rechtstreeks in onze mailbox terecht en wij houden u verder op de hoogte. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.